Rossz hangulat uralkodott az amerikai tőzsdén

Csökkenéssel zártak kedden a New York-i értéktőzsde irányadó mutatói - írta az MTI Reutersre hivatkozva.
Domokos Erika, 2019. június 25. kedd, 22:43
Fotó: Shutterstock

A 30 vezető iparvállalat Dow Jones indexe  0,67 százalékkal, 26 548,64 pontra esett vissza. Az S&P 500 0,95 százalékkal esett, 2917,45 ponton fejezte be a napot. A technológiai részvények Nasdaq Composite indexe 1,51 százalékkal csökkent, és 7884,72 ponton zárt.

Az Egyesült Államok és Irán között éleződő feszültség miatt a befektetők továbbra is óvatosak, a kockázatvállalási hajlandóság mérsékelt. A piacok várakozással tekintenek Donald Trump amerikai és Hszi Csin-ping kínai elnök közelgő találkozójára, az amerikai-kínai kereskedelmi tárgyalások folytatására.

A keddi kereskedésben a technológiai és a kommunikációs szolgáltató vállalatok részvényei szerepeltek a leggyengébben. A globális kereskedelem szempontjából legjelentősebb két nyersolajkeverék ára emelkedett - írta az MTI.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK