A szerda este megjelenő Fed jegyzőkönyv, amely a pénznyomtatás lassulására utalt komoly dollár erősödést hozott magyar idő szerint a késő esti órákban. Ennek hatására az euróval szembeni keresztárfolyam az 1,34 feletti szintekről szinte pillanatok alatt  1,32 alá zuhant be, ami, ha atrtósan így marad, akkor megtörheti az euró emelkedő trendjét is.

A dollár jelentős erősödését a forint csütörtök reggel tudta le reagálni, ekkor egy hirtelen forint zuhanást követően 293 fölé is benézett az euró.  Ezután viszont a forint jegyzése az euróval szemben 292,5-293 közötti szűk sávba ragadt be, míg a dollárért 221,5 forintot a svájci frankért pedig 238 forintot kellett fizetni. A délutáni amerikai makro adatok sem hoztak áttörést a forint ugyan megközelítette a 292-es szintet az euróval szemben, de ez práhuzamosan történt az euró kismértékű felfelé korrekciójával. A forint ezzel a teljesítménnyel nem lógott ki a sorból a többi régiós deviza is gyengüléssel reagált a dollár erősödésére, majd azok is korrigáltak egy kicsit. Még a frank árfolyam is drágult, és újra 1,23 alatt kereskedtek vele az euróval szemben.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!