A részvénypiac forgalma 15,7 milliárd forint volt, a vezető részvények a Richter kivételével csökkentek az előző napi záráshoz képest.

Varga Zoltán, az Equilor Befektetési Zrt. szenior elemzője az MTI-nek elmondta, a nemzetközi hangulat negatív volt pénteken, elfáradtak a részvénypiacok. A magyar tőzsdének sikerült felülteljesítenie, a korábban alulteljesítő Richter árfolyama jelentősen emelkedett. A Mol és az OTP a nemzetközi hangulatot követte, a Magyar Telekom is csökkent.

Az Equilor elemzője szerint a részvény- és a devizapiac jövő héten egyaránt izgalmas lesz, kedden a Magyar Nemzeti Bank Monetáris Tanácsa, szerdán pedig az amerikai jegybank szerepét betöltő Fed tart kamatdöntő ülést. A döntések és bejelentések függvényében komoly mozgások várhatók - tette hozzá.

A Mol 2 forinttal, 0,08 százalékkal 2436 forintra csökkent, 4,2 milliárd forintos forgalomban.

Az OTP-részvények ára 175 forinttal, 0,96 százalékkal 18 110 forintra esett, forgalmuk 6,8 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom árfolyama 9,0 forinttal, 2,06 százalékkal 427 forintra gyengült, forgalma 659,2 millió forint volt.

A Richter-papírok árfolyama 255 forinttal, 3,00 százalékkal 8755 forintra erősödött, a részvények forgalma 3,3 milliárd forintot ért el.

A BUMIX 4404,20 ponton zárt pénteken, ez 25,71 pontos, 0,58 százalékos csökkenés a csütörtöki záráshoz viszonyítva.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!