Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az OTP, a Mol és a Richter árfolyamát is jelentős esés jellemezte a héten. Célárcsökkentés érkezett a Molra, a lengyel PKO 2949 forintról 2608 forintra csökkentette a vállalatra vonatkozó 12 havi célárfolyamát, az ajánlás továbbra is tartás - közölte az MTI-nek küldött összefoglalójában az Equilor Befektetési Zrt.

A hét gazdasági eseményei közül kitértek egyebek mellett arra: Virág Barnabás, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) alelnöke elmondta, hogy a legutóbbi kamatdöntő ülésen bejelentett likviditásszűkítő intézkedések eredményesek, így a korábbinál kisebb mértékű kamatemelések is elegendő monetáris szigorítást jelentenek. A jegybank alelnöke szerint egyre közelebb kerülünk ahhoz a ponthoz, hogy mérlegelni kell a kamatemelési ciklus lezárását, ugyanakkor hosszú ideig fenn kell majd tartani a rendkívül szigorú monetáris kondíciókat - idézte fel az Equilor.

A héten a Mol árfolyama 4,21 százalékkal esett 10,34 milliárd forintos forgalomban, a papír 2410 forinton fejezte be a kereskedést pénteken.

Az OTP árfolyama 3,81 százalékkal csökkent, a részvény 8328 forinton zárt pénteken, heti forgalma 26,79 milliárd forint volt.

A Richter 2,44 százalékkal 7400 forintra gyengült a héten, forgalma meghaladta a 8,75 milliárd forintot.

A Magyar Telekom jegyzése 1,64 százalékkal csökkent, pénteken 300 forinton zárt a részvény, a héten 817,3 millió forintos forgalmat ért el.

A kis- és közepes részvények indexe, a BUMIX 3684,76 ponton zárt a héten, ami 120,06 ponttal, 3,16 százalékkal alacsonyabb az előző hetinél - írta az MTI.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!