A Dow Jones ipari átlag 0,37 százalékkal 10 416,41 pontig, az S&P 500 0,26 százalékkal 1135 pontig erősödött. A Nasdaq Composite 0,15 százalékkal 1986,73 pontra emelkedett – a hét egészét iiletően azonban a Nasdaq 0,66 százalékkal gyengült, s az S&P 500 is vesztett, még ha csak 0,13 százalékot is (ezzel négy hét óta először zárt negatívban a szélesebb index). A Dow erősödését az olajárak megnyugvása támasztotta alá - emelik ki a Reuters által megkérdezett elemzők - , de a vállalati szektor olyan óriása is jó hírrel szolgált, mint a General Electric, amely végre megveheti az InVision Technologiest. A héten egyebek közt a tartós fogyasztási javak megrendeléseire és az új otthonok értékesítésére vonatkozó adatokat várja a piac, hogy aztán már csak a június végi Fed-döntést kelljen találgatnia.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!