A részvénypiac forgalma 7,3 milliárd forint volt, a vezető részvények gyengültek az előző napi záráshoz képest.

Horváth Ákos, az Erste Befektetési Zrt. elemzője szerint a BÉT kissé lemaradt az európai piacok mozgásához képest pénteken - a német DAX csaknem 2,5 százalékot esett - de az irány sajnos ugyanaz volt. Erőteljes kockázatkerülés bontakozott ki a nemzetközi piacokon. Vették az aranyat és az ezüstöt, emellett a kockázatmentesnek tekinthető német államkötvény hozamok is mindenkori mélypontra estek, 0 százalék körül vannak a 10 éves német kötvény hozamok. A szakértő úgy vélte, egyre többen csökkentik kockázatosabb eszközeiket a június 23-i, Brexitről szóló népszavazáshoz közeledve.

A Mol 170 forinttal, 1,02 százalékkal 16 430 forintra csökkent, 1,2 milliárd forintos forgalomban.

Az OTP-részvények ára 125 forinttal, 1,83 százalékkal 6710 forintra esett, forgalmuk 3,4 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom árfolyama 5 forinttal, 1,12 százalékkal 442 forintra gyengült, forgalma 103,6 millió forint volt.

A Richter-papírok árfolyama 145 forinttal, 2,61 százalékkal 5420 forintra csökkentette értékét, a részvények forgalma 2,4 milliárd forintot ért el.

A BUMIX 1689,85 ponton zárt pénteken, ez 16,22 pontos, 0,95 százalékos csökkenés a csütörtöki záráshoz viszonyítva.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!