A Mol  0,11 százalékkal 17 420 forintra erősödött, 1,5 milliárd forintos forgalomban.

Az OTP részvények ára 1,88 százalékkal 6460 forintra csökkent, forgalmuk 4,3 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom árfolyama 0,45 százalékkal 447 forintra nőtt, forgalma 1,4 milliárd forint volt.

A Richter papírok árfolyama 0,86 százalékkal 5865 forintra esett, a részvények forgalma 2,1 milliárd forintot ért el.

Az MKB Bank igazgatója az M1-en azt mondta: az OTP csaknem 2 százalékos esése határozta meg a BUX index mozgását, míg a többi vezető részvény közül a Mol és a Magyar Telekom árfolyama is tudott emelkedni.

Pleschinger Gyula úgy vélte, hogy a teljes globális devizapiacra jellemző a kivárás. A Brexit utáni nagyobb ármozgásokat követően konszolidáció tapasztalható - fogalmazott, hozzátéve, hogy a forint az euróhoz képest továbbra is 313-314 forint között mozgott szerdán. Az igazgató szerint a devizapiacok a világ nagy jegybankjainak következő hetekben esedékes bejelentéseire koncentrálnak majd.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!