Rossz és jó hír is jött a tőzsdéknek

Az amerikai jegybank (Fed) nyíltpiaci bizottság megemelte a bruttó hazai termék (GDP) növekedésre vonatkozó kilátásait, ám csalódását fejezte ki a munkanélküliség alakulását illetően - áll a nyíltpaci bizottság szerdán kiadott jelentésében az elmúlt kamatdöntés hátteréről.
NAPI, Józsa Bernát, 2011. február 16. szerda, 20:18
Fotó:

A Fed bizalma az amerikai gazdaság növekedésében egyre erősebb, de az ütem még mindig nem elég gyors a munkanélküliségi ráta jelentős csökkentésére - hívja fel a figyelmet a jegybank.

A bizottság egyes tagjainak véleménye szerint további, a kellő növekedési mértékre utaló adatok napvilágot látása esetén a indokolt lehet, hogy a jegybank fontolóra vegye eszközvisszavásárlási programja lassítását vagy a teljes összeg csökkentését. Ez utóbbi nagyon rossz hír lehet a tőkepiacok számára.

Az idei évre 3,4-3,9 százalékos GDP növekedést prognosztizál a Fed, megemelve előző, novemberi 3-3,6 százalékos előrejelzését. A jegybank a negyedik negyedévre 8,8-9 százalékos munkanélküliségre számít.

Az inflációs cél 1,1-1,7 százalékos sávját 1,3-1,7 százalékosra emelték.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK