Rossz hangulat volt Budapesten

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 422,92 pontos, 1,08 százalékos csökkenéssel, 38 819,26 ponton zárt szerdán. A részvénypiac forgalma 10,4 milliárd forint volt, a vezető részvények a Magyar Telekom kivételével gyengültek az előző napi záráshoz képest - írj az MTI.
Szász Péter, 2017. november 29. szerda, 18:13
Fotó: Napi.hu

A Mol 38 forinttal, 1,22 százalékkal 3083 forintra csökkent, 1,7 milliárd forintos forgalomban.

Az OTP-részvények ára 140 forinttal, 1,38 százalékkal 10 000 forintra esett, forgalmuk 5,0 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom árfolyama nem változott, 467 forintot ért, forgalma 156,7 millió forint volt.

A Richter-papírok árfolyama 90 forinttal, 1,29 százalékkal 6900 forintra gyengült, a részvények forgalma 1,5 milliárd forintot ért el.

Az amerikai kötvénypiacon nagyobb eladási hullám volt tapasztalható, ami negatívan hatott a részvénypiacokra is. Európában eleinte kedvező volt a hangulat, de végül a tőzsdék visszaadták nap eleji nyereségüket, vegyesen, illetve stagnálással zártak - mondta Wéber Tamás, az MKB Bank portfóliókezelője az M1-en.

A magyar részvénypiacon egész nap negatív hangulat uralkodott, a kereskedés végén több mint 1 százalékos mínuszban zárt a hazai részvényindex, a vezető részvények közül az OTP, a Mol és a Richter árfolyama is több mint 1 százalékot esett - mondta.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK