Rossz helyen van a forint

Visszatértek az állampapírpiaci vevők.
NAPI Online, 2008. március 19. szerda, 11:00
Fotó:

A kamatvágást már beárazta a piac, a béradatok pedig nem lettek annyira katasztrofálisak, hiszen a bónuszok elmaradása befolyásolta a számokat, ezért szerda reggel csak gyengén erősödött a forint, mondta el lapunknak Kolba Miklós, az ING üzletkötője.

Később azonban az euró-forint árfolyam a reggeli 256,50-ről 257,60-re csorgott le, relatíve alacsony forgalom mellett. Az üzletkötő napon belüli gyengülésre számít, és úgy véli, hogy rövid időn belül a forint visszagyengül a 260-265-os szintre, mert "jelenleg a forint rossz helyen van".

A dollárért 163,50, a svájci frankért pedig 164,80 forintot kell fizetni szerda délelőtt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK