Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.
A vezető amerikai indexek közül a Dow Jones november eleje óta legmagasabb, 9398,19 ponton zárta a csütörtöki napot, az emelkedés 0,39 százalék volt, az S&P 500 0,69, a Nasdaq pedig 0,53 százalékkal szerdai záró értéke felett végzett. A Bank of Amerika részvényei vezették a Dow növekedését, 6,7 százalékos szárnyalással, de komolyabb rallyt mutatott be a Regions Financial (5,2 százalékos emelkedés) és a SunTrust (6 százalék) is. A szén árának emelkedésével, illetve a kereslet élénkülésével kapcsolatos várakozások miatt emelkedett a szektor: a Peabody Energy 6,1, a Consol Energy 7,3 százalékkal került a szerdai zárásnál magasabbra. A kiskereskedelmi forgalom a várt emelkedés helyett 0,1 százalékos csökkenést mutatott júliusban, a munkanélküliség pedig váratlanul emelkedett. Ez nem tett jót a többek között az egészség- és szépségiparnak. Ennek ellenére a becsléseknél jobb eredményt jelentő Wal-Mart 2,7, a Dr Pepper Snapple Group részvényeinek árfolyama pedig 6,2 százalékot emelkedett. Ugyanakkor a Wal-Mart esetében a váratlanul csökkenő értékesítési volumen jelzi: korántsem annyira ellenálló a gazdasági folyamatokkal szemben, mint az a második negyedéves jelentéséből kiolvasható lenne. Az Advance Auto Parts 5,2, az URS építőipari vállalat pedig 6 százalékot esett csütörtökön.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!