Ez jelentős részben az immár brutálisra hízott olajárnak volt a következménye. Az Amerikában irányadónak tartott WTI nyersolaj jegyzése ugyanis 56,35 dollárra emelkedett, annak ellenére, hogy az OPEC bejelentette májustól 500 ezer hordóval növeli kitermelési kvótáját. A piacnak az sem tett jót, hogy a General Motors bejelentette: az észak-amerikai piac nehézségei miatt vélhetően csak töredéke lesz idei nyeresége a korábban tervezettnél. Ráadásul az első negyedévben még veszteséggel számolnak. E mellett a makro adatok is napvilágot láttak, amelyek szerint rekordszintre emelkedtek az amerikai folyó fizetési mérleg hiánya. Ez utóbbi a dollár árfolyamára is negatívan hatott. Ilyen körülmények mellett már aligha meglepő, hogy a New York-i tőzsde irányadó mutatója a megelőző napinál 112,03 ponttal alacsonyabban, 10633,07 ponton állapodott meg. A Nasdaq pedig 19 ponttal, 2016 pontra esett vissza.
QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!