Az S&P negatív véleménye nem kavart nagy port a forintpiacon. Egy euróért a pénteki záráshoz hasonlóan 283,4 forintot fizethetünk. Csajbók szerint a forint árfolyamát továbbra is a nemzetközi pozitív hangulat alakíthatja. Kósa Lajos Fidesz-elnökhelyettes reggeli szavai sem hatottak negatívan a forintra, sőt rövid távon akár pozitív hullámokat is generálhat a nyilatkozat - véli a trader. A piaci hangulat nem tett jót az amerikai dollárnak, hiszen a befektetők kockázatosabb eszközök után néztek, így szabadulnak dollárjuktól - tette hozzá Csajbók. Az USD/HUF-árfolyam hétfő reggel 221,2 forint volt. A svájci frank stagnál, de Csajbók szerint középtávon újabb csúcsokra törhet. A devizapiaci kereskedő véleménye szerint a 215-223 forintos zónában ingadozik majd a svájci frank az előttünk álló hétben. Egy svájci frank 217,7 forintért cserélt gazdát hétfő reggel a devizapiacon.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!