Rossz hírt hozott a Mol, csúszik a rijekai dízel részleg

Csak az év utolsó harmadában indulhat a Mol-INA rijekai finomítójának új dízel részlege, holott a start a korábbi ígéretek szerint már az év közepén esedékes lett volna.
NAPI, 2010. szeptember 27. hétfő, 15:45
Fotó:

Az új rijekai hidrokrakkoló és a kapcsolódó egységek beüzemelésére remélhetőleg októberben vagy novemberben kerülhet sor - mondta el Kelemen Béla, a Mol finomítási igazgatója egy hétfői brüsszeli konferencián. 

A pozsonyi finomítóban található krakkoló után a Mol második ilyen jellegű létesítménye évi 2,5 millió tonna, azaz napi 50 000 hordónyi nehézolaj feldolgozására lesz képes - hangsúlyozta Kelemen.

A Mol 47,2 százalékos tulajdonában álló horvát INA által üzemeltetett rijekai finomító a Bloomberg adatai alapján napi 102 000 hordó feldolgozására képes, míg a horvát olajtársaság másik, sisaki üzemének kapacitása napi 143 000 hordóra rúg.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK