Az utóbbi hónapokban a piaci elemzők szinte versenyeztek abban, ki tud bemondani magasabb célárat a OTP-re: a JP Morgan 9860 forinttal, a Citi 9965 forinttal, a Morgan Stanley 10 143 forinttal jött ki, aztán a JP Morgan június közepén 12 000 forintra emelt. Ide zárkózott fel két hete 11 649 forinttal a Wood, majd a múlt héten az HSBC 12 100 forintra emelte az OTP-célárát.

Ma reggel azonban a Societe Generale tartásról eladásra rontott az ajánlását az OTP-re, ezzel a Reuters adatbázisa alapján háromra emelkedett azon elemzőházak száma, amelyek eladásra javasolják a bankpapírt - írta a portál.

A SocGen indoklása szerint 2018-ban már csökken az OTP (kiigazított) profitja 2017-hez képest, a  befektetők nem számolnak a normalizálódó környezet hatásaival, valamint az árfolyam és a könyv szerinti érték hányadosa (P/TBV) alapján az OTP-részvények csaknem 60 százalékos prémiumon forognak a régiós bankpapírokhoz képest.

A cég modellje 9248 forintos célárat hozott ki, amely érdemben alacsonyabb, mint a mostani árfolyam. A magas árazás, a kockázatok és a jelenlegi árfolyamnál jóval alacsonyabb célár alapján eladásra ajánlja az OTP-t a francia elemzőház.

Az OTP-papírjai nem túlságosan rázta meg a rossz hír. A bank részvényeinek ára kedden 320 forinttal, éves maximumra, 10 335 forintra nőtt, forgalmuk 6,1 milliárd forintot tett ki. Majd szerda reggel a papír 10 280 forinton nyitott, majd óvatosan felfelé indult és szerda délben 10 375 forinton, azaz 0,39 százalékos pluszban járt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!