Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A Kun-Mediátor Kft. egykori vezetője ellen 767 rendbeli üzletszerűen elkövetett csalás és más bűncselekmények miatt emeltek vádat. A vádirat szerint a Kun-Mediátor papíron utazási irodát üzemeltetett, valójában tiltott betétgyűjtést folytatott, azonban miközben ügyfelek azt hihették, hogy betétekbe, értékpapírokba kerül a pénzük, ez nem történt meg.

Ha a bíróság a keddi tárgyalás végén elfogadja az ügyészség indítványát, akkor D. Sándorné nem hagyhatja majd el az ingatlanát, és a törvény értelmében nyomkövetőt kell viselnie - monda Balázsné Busku Terézia, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség szóvivője a portálnak.

A tényleges kárösszeg a vádiratban szereplő 12 milliárd forintnál is nagyobb lehet, mert sokan nem jelentkeztek károsultként. Az ügyészség 234 tanú kihallgatására és további csaknem 500 tanú nyomozás során tett vallomásának felolvasására tett indítványt. A keddi tárgyaláson folyamatosan hallgatják ki az újabb sértetteket.

Mivel december 16-án lejár az a három év, ami előzetes letartóztatásban tölthető, ezért az ügyészség a letartóztatás megszüntetését, és a jelenlegi legszigorúbb kényszerintézkedést, azaz bűnügyi felügyelet elrendelését indítványozza a mai tárgyalás végén szökés, elrejtőzés, valamint a bűnismétlés veszélye miatt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!