Rossz hírt közölt az OTP

Az OTP Bank Nyrt. egy részvényese bírósághoz fordult többek között az adózott eredmény felhasználásáról rendelkező határozat hatályon kívül helyezése érdekében - közölte a bank a BÉT honlapján.
Domokos László, 2017. június 23. péntek, 18:44
Fotó: Napi.hu

A tájékoztatás szerint a Fővárosi Törvényszékhez benyújtott kereset az OTP Bank Nyrt. 2017. április 12-i közgyűlésének három határozatát érintette. Az 1/2017-es határozat a 2016. évi éves - a magyar számviteli szabályok szerinti - anyavállalati és az - IFRS alapján készült - konszolidált beszámolókról szóló előterjesztés, illetve az adózott eredmény felhasználására vonatkozott, a 2/2017-es a 2016. évi Felelős Társaságirányítási Jelentés elfogadásáról rendelkezett, míg a 11/2017-es a saját részvényvásárlásra adott felhatalmazás volt - írta az MTI.

A részvényes a keresetlevelében az 1/2017. és a 11/2017. számú határozatok hatályon kívül helyezését és végrehajtásának felfüggesztését, a 2/2017. számú határozat hatályon kívül helyezését kérte a bíróságtól. A bíróság a közgyűlési határozatok felfüggesztése iránti kérelemről még nem határozott, míg a kereset érdemében tárgyalást tűzött ki - áll a közleményben.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK