Rossz napja volt a Molnak

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 1 százalékos csökkenéssel, 25 446,07 ponton zárt csütörtökön, 7 milliárdos forgalom mellett. A vezető részvények a Richter kivételével gyengültek az előző napi záráshoz képest.
MTI-Eco, 2016. március 24. csütörtök, 18:15
Fotó: Napi.hu

A Mol papírok értéke 2,1 százalékkal 15 850 forintra csökkent, 2,2 milliárd forintos forgalomban.

Az OTP-részvények árfolyama 1 százalékot esve a nap végén 6668 forinton zárt, forgalmuk 2,7 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom kurzusa 0,2 százalékkal 439 forintra gyengült, forgalma 800,1 millió forint volt.

A Richter-papírokkal változatlanul 5300 forinton kereskedtek, a részvények forgalma 1,1 milliárd forintot ért el.

Horváth István, a Raiffeisen Bank kötvénykereskedője az M1-en elmondta, mindenhol negatív hangulatban kezdték a tőzsdék a napot, a befektetők valószínűleg a profitrealizálás mellett döntöttek a hosszú hétvége előtt.

A reggeli órák voltak aktívabbak, délután már nagyon csendes volt a kereskedés a börzéken, így a BÉT-en is - közölte a szakértő, hozzátéve, hogy a magyar tőzsdén a Mol és az OTP volt a nap vesztese.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK