Rácz Balázs, az Erste Befektetési Zrt. technikai elemzője az M1-en elmondta, rossz hangulatban zárta a kereskedést a BÉT, pedig Hillary Clinton és Donald Trump hétfői elnökjelölti vitája után jó hangulatban kezdődött a kereskedés, fél százalék feletti pluszok is is voltak.

Napközben elkezdtek lefelé csorogni az árfolyamok, de még így is felülteljesítő volt a BUX index, zárásra azonban 0,74 százalékos mínuszba csúszott. A vezető papírok közül a Mol zárta leggyengébben a kereskedést. Az elemző szerint nagyjából a vezető európai tőzsdeindexek is ilyen szinten állnak.

A Mol árfolyama 1,44 százalékkal 16 745 forintra csökkent, 952,5 millió forintos forgalomban.

Az OTP-részvények ára 0,76 százalékkal 7150 forintra esett, forgalmuk 4,9 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom 0,45 százalékkal 449 forintra erősödött, forgalma 318,9 millió forint volt.

A Richter-papírok 0,54 százalékkal 5552 forintra gyengültek, forgalmuk 1,8 milliárd forintot ért el.

QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!