Varjú Péter, az Erste Befektetési Zrt. igazgatója az M1-en kifejtette: jól indult a nap, de tíz perc elteltével ennek vége lett, és a nemzetközi valamint a magyar tőzsde is folyamatosan lefelé csorgott. A kelet-közép-európai börzék - köztük a BÉT - jobban teljesítettek, mint nyugat-európai társaik, például a lengyel piac a napközbeni folyamatos esés dacára pluszban tudott maradni a nap végére. A legnagyobb német index, a DAX 0,73 százalékos esésével a jobbak között volt, Európában ugyanis 1-1,5 százalékos mínuszokat is látni lehetett, élen a brit tőzsdével, amely több mint 2 százalékot esett.

A BÉT-en a Mol vezette az esést, árfolyama több mint 21 000 forintról 20 500 forint körülire is csökkent, de később szépíteni tudott, így 21 000 forinton zárt, így sikerült mínusz 0,31 százalékra feljavítania a BUX teljesítményét. A szakértő intő jelnek tekinti, hogy kedden a magyar börze fontos és komoly adatok nélkül kezdett el csökkenni. A fontos támaszok megfogták az esést, lehet bizakodni a további emelkedésben, de most rendkívül indokolt lesz az óvatosság.

A legnagyobb kockázatnak Varjú Péter azt tartja, hogy az Egyesült Államokban Donald Trumpnak sikerül-e elindítania a piac által várt gazdasági programot, ami egyelőre kezd csúszni. Úgy vélte, komoly eladói hullámot hozhat, ha a befektetők elbizonytalanodnak, hiszen az amerikai piac nagyjából 15 százalékos Trump-rallyn van túl, az elnök megválasztása óta körülbelül ennyit emelkedett.

A Mol árfolyama 0,47 százalékkal, 21 000 forintra csökkent, 2,2 milliárd forintos forgalomban.

Az OTP-részvények ára 0,26 százalékkal, 8058 forintra esett, forgalmuk 2,5 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom 1,22 százalékkal, 487 forintra gyengült, forgalma 415,5 millió forint volt.

A Richter-papírok  0,22 százalékkal 6870 forintra erősödtek, forgalmuk 2,1 milliárd forintot ért el.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!