Rossz napja volt a Richternek

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 0,55 százalékos csökkenéssel, 26 840,75 ponton zárt csütörtökön. A részvénypiac forgalma 7,6 milliárd forint volt, a vezető részvények vegyesen teljesítettek az előző napi záráshoz képest.
MTI-Eco, 2016. április 28. csütörtök, 18:24

A Mol-papír értéke 0,54 százalékkal 16 440 forintra csökkent, 914,3 millió forintos forgalomban.

Az OTP-részvények ára 0,04 százalékkal 7269 forintra erősödött, forgalmuk 4,3 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom árfolyama 0,21 százalékkal 471 forintra nőtt, forgalma 243,6 millió forint volt.

A Richter-papírok kurzusa 1,90 százalékkal 5415 forintra esett, a részvények forgalma 2 milliárd forintot ért el.

Stefán Krisztián, a Raiffeisen Bank üzletkötője az M1-en elmondta: délelőtt az európai tőzsdékre a jelentősebb ázsiai gyengülés volt hatással, de a kora délutáni órákban javítottak az európai részvényindexek, köztük a BUX is.

A nap vesztese a Richter volt, az OTP viszont továbbra is erős, közel van az osztalékfizetés, addig valószínűleg maradnak a magasabb árszintek - tette hozzá.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK