Rossz napja volt a Richternek

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 0,17 százalékos csökkenéssel, 27 733,77 ponton zárt pénteken. A részvénypiac forgalma 4,2 milliárd forint volt, a vezető részvények vegyesen teljesítettek az előző napi záráshoz képest.
MTI, 2016. augusztus 26. péntek, 18:19
Fotó: Napi.hu

A Mol 0,03 százalékkal 17 280 forintra csökkent, 1,1 milliárd forintos forgalomban.

Az OTP-részvények ára 0,06 százalékkal 7204 forintra erősödött, forgalmuk 2,1 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom árfolyama nem változott, 435 forintot ért a részvény, forgalma 121,1 millió forint volt.

A Richter-papírok árfolyama 0,80 százalékkal 5566 forintra esett, a részvények forgalma 719,9 millió forintot ért el.

Rácz Balázs, az Erste Befektetési Zrt. technikai elemzője az M1-en elmondta: csendes kereskedés, kis mozgás volt a magyar tőzsdén. A blue chipek közül lényegében az OTP, a Mol és a Magyar Telekom sem mozdult a csütörtöki záró árhoz képest, a nap vesztese a Richter lett.

A szakértő kiemelte, hogy a devizapiacon érdekesebb mozgások voltak, a forint tovább erősödött.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK