Rossz napja volt az OTP-nek

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 0,01 százalékos csökkenéssel, 26 869,01 ponton zárt hétfőn. A részvénypiac forgalma 2,8 milliárd forint volt, a vezető részvények az OTP kivételével erősödtek a pénteki záráshoz képest.
MTI, 2016. május 2. hétfő, 17:45

A Mol 0,1 százalékkal 16 670 forintra erősödött, 624,8 millió forintos forgalomban.

Az OTP-részvények ára 0,2 százalékkal 7200 forintra csökkent, forgalmuk 800,5 millió forintot tett ki.

A Magyar-Telekom árfolyama 0,2 százalékkal 474 forintra nőtt, forgalma 611,4 millió forint volt.

A Richter-papírok árfolyama 0,02 százalékkal 5415 forintra emelkedett, a részvények forgalma 642,0 millió forintot ért el.

Puzsár József, a KBC Equitas elemzője az állami tévén kifejtette: kivárás volt jellemző a vezető részvények esetében, mivel a Magyar Telekom, a Richter és a Mol is ezen a héten teszi közzé negyedéves gyorsjelentését. Megeshet, hogy a befektetők a beszámolók előtt már nem akarnak pozíciót felvenni - tette hozzá az elemző. Emellett a londoni tőzsde is zárva tartott hétfőn, így a forgalom átlag alatti volt - mondta.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK