A londoni FTSE100 index 1,05 százalékos, a frankfurti DAX-30 0,86 százalékos csökkenéssel, a párizsi CAC-40 mutató 1,11 százalékos mínusszal fejezte be a napot. Az árfolyam-gyengülés részben a világgazdasági növekedés lassulása miatti aggodalmaknak volt tulajdonítható.

Az Asos brit online divatáruház csökkentette jövő augusztusban záruló üzleti évére vonatkozó nyereség-előrejelzését, ami a kiskereskedelmi szektor részvényárfolyamait gyengítette, és rontotta a piaci hangulatot.

Az euróövezeti vállalatok gyűjtőindexei közül az EuroStoxx50 0,94 százalék mínusszal zárta a kereskedést.

Ugyanekkor a New York-i tőzsdén a 30 vezető iparvállalat DJIA indexe 0,72 százalék, a részvények szélesebb körét felölelő S&P500 index 0,74 százalék mínuszban volt, a technológiai papírok Nasdaq Composite mutatója pedig 0,57 százalék csökkenést jelzett.

Az olajár esést mutatott hétfőn, részben a világgazdasági lassulással kapcsolatos aggályok miatt. Az európai tőzsdezárás után az északi-tengeri Brent olajfajta hordónkénti ára 42 cent (0,70 százalék) mínusszal, 59,86 dolláron állt. Az arany unciánkénti ára 0,62 százalékkal, 7,65 dollárral 1249,05 dollárra emelkedett.

A nemzetközi bankközi devizapiacon egy euróért 1,1349 dollárt adtak.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!