Rosszul áll a forint, brutálisan drága a svájci frank (frissített)

Elkezdett erősödni a svájci frank az euróval szemben.
NAPI, 2011. október 31. hétfő, 12:44
Fotó: Napi.hu

A nemzetközi piacokat jellemző hangulatromlás közepette a hazai szünnap miatti szűk forgalomban - a pénteki gyengülést követően - nem tud viszakorrigálni a forint.

Háromnegyed tíz tájban 304 forint fölött járt az euró, míg a dollár egységével 217 forint környékén kereskedtek. További rossz hír, hogy a svájci frank eközben erősödött az euróval szemben, a keresztárfolyam 1,2181-ig esett, majd 1,22-re korrigált. Mindez azt jelentette, hogy 249 forint felett is megfordult a frank árfolyama. Utoljára ilyen magasságban szeptember elején járt az árfolyam - a csúcsot a bőven 260 feletti augusztusi szintek jelentették.

A délelőtt folyamán kissé tovább romlott a helyzet, az euró 305, a svájci frank 250 közelében tetőzött, majd kissé lefelé korrigáltak a jegyzések.

Visszatérve az EUR/HUF-hoz, fontos megjegyezni, hogy sokadszorra megy neki az ellenállásnak az euró/forint árfolyam, ami így egyre gyengül. Ha ezt átviszi, újra a 2009-es csúcsokig szaladhat a jegyzés. Földi Balázs, a Commerzbank üzletkötője szeirnt, ha nem minősítik le Magyarországot, várhatóan nem pattan el az árfolyam, és megmaradhat a 300-as szint körül. Ugyanakkor, ha a hitelminősítők mégis kedvezőtlenebb kategóriába sorolják a magyar államadósságot, akkor a 325-ös kurzus is elképzelhető.

 

 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

tino, 2011.11.01 20:55

@zabkasa:

Nem ertem, hogy az undorito es kizsakmanyolo bankok (Mo-on ketsegtelenul extran szipolyoznak) eseten miert kell megis lepaktalni veluk, es hitelt felvenni toluk? Ha az almaidat nem tudod valora valtani sajat zsebbol, akkor miert terheled a csaladi koltsegvetesedet a hitelkamattal es kezelesi koltseggel is?

Mivel egy csalad nem termelo egyseg, ezert hitelbol erteket teremtve beruhazni nehez. Tanulhatsz nyelveket, elvegezhetsz szakmai tanfolyamokat, felujithatod a lakasod szigeteleset, energiatakarekos izzokat vehetsz, stb. Mert ezek megterulnek a magasabb fizetesedben, alacsonyabb rezsiben, stb.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

CharliL, 2011.11.01 20:04

@megalodon
Szerinted be fog holnap avatkozni a jegybank?

Elmeletben ha elkezd eur-t eladni akkor az meg attetelesen erositheti a dollart.

A miota japan beavatkozott azota a dollar mindenhez erosodik
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

megalodon, 2011.11.01 19:35

@Marosy:A devizahitelekkel nem az volt az alapvető baj, hogy devizaspekuláció hanem az hogy dög drága volt..ha elosztod a 8% CHF/kamatot a 0,2% CHF liborral akkor ugyebár 4000% felárat kapunk, ha a 12% forinthitelt osztjuk el a kb 6,2% buborral akkor meg 100%.-ot kapunk ami egyébként a kereskedelemben "normális" ...

Ha az extrém magas kamatfelár azonban csak akkor mutata ki a foga fehérjét amikor elkezdett a forint gyengülni...

vagyis nemcsak a felvevő volt "lúzer" hanem a bankrendszer is átverte a delikvenst... érthetöbben ha 2% lett volna a chf kamata (annyi mint svájcban a svájcinak) akkor aligha lett volna ez ekkora bukta...

egyébként a jellegzetes stiluselemektől megtisztított mondanivalóddal sokban egyet lehet érteni :-)
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

zabkasa, 2011.11.01 19:10

@Marosy: Látod, ezzel a stílussal saját butaságod igazolod. Egyszerű vagy mint a faék. Nyilván nem azon a szinten vagy anyagilag, hogy az itteni okoskodáson kívül érintett lennél deviza hitellel kapcsolatban. Remélem azonban egyszer neked is lesz egy "álmod", (és nyugodtan ironizálj csak rajta) amit szeretnél megvalósítani, viszont soha nem éred el.
A rinyálásról: látod erre írtam először, hogy bár találkozhatnánk egyszer, szemtől szemben..... kiderülne, ki a "rinyálós".
Csak hogy megnyugodj: nem voltak fizetési gondjaim, nem volt tartozásom.
Ami a lúzerséget illeti: szerintem neked súlyos gondjaid lehetnek. Ide jössz trollkodni, itt éled ki azt, amit máshol elfojtanak benned. Egy buta, önelégült, kiállhatatlan beteg ember vagy, aki csak szennyezi a saját környezetét, és semmi hasznot termel a társadalom számára.
Ha lesz egy nyugodt, normális pillanatod (bízzál azért, hátha), nézz körül, vajon hány embernek keseríted az életét? Biztosan ezt érdemlik?
De tudod mit, én erre nem vagyok tovább kíváncsi, ezért befejeztem a véleményezést.
Karácsonyi ajándékként: legyen tiéd a lólány álma....
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Marosy, 2011.11.01 11:59

Raknám bele a más pénzén megvalosított álmokba!!!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html