A román pénzügyminiszter szerint a legalkalmasabb pillanatban szeretnék kibocsátani euró-denominált állampapírjaikat. A politikus úgy véli, a kibocsátásra még a következő hónapban sor kerülhet - írta a Bloomberg. Románia nyílt piaci forrásbevonására nem sokkal azt követően kerülhet sor, hogy az Európai Unió peremországainak költségvetési problémái aggodalmat keltettek a piacokon, s felhajtották nem csak a görög, spanyol, portugál kötvények hozamait, de a feltörekvő piaci állampapírok bedőlési kockázatai ellen biztosító CDS-felárakat is.
QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!