Rosszul indul a hét Ázsiában

A görög adósságválság körüli félelem hatott a ma reggeli ázsiai kereskedésre is, ahol a vezető indexek zöme csökkenéssel zárta a mai kereskedést.
portfolio.hu, 2011. június 27. hétfő, 08:39
Fotó:

Kiemelkedő makroadat ma nem került napvilágra a térségből. A világban a héten újra a görögök kerülnek a középpontba, ahol a parlement szerdán szavaz az újabb megszorító csomagról.

Az ázsiai indexek közül a japán Nikkei 1, az ausztrál S&P ASX 200 0,9, a dél-koreai Kospi 0,8 százalékkal került lejjebb, miközben a kínai Shanghai Composite jelenleg 0,3 százalékos emelkedésben áll.

Az egyedi vállalati teljesítményt nézve továbbra is nyomás alatt állnak a Sony és a Nintendo részvényei, melyek rendre 2,1, illetve 0,8 százalékos eséssel zárták a hétfői kereskedést. A Nintendo továbbra is a Wii U miatt állt nyomás alatt. A Nikkei legnagyobb kapitalizációjú komponensei közül pedig a Toyotának volt a legrosszabb napja, ahol nem érkezett kiemelkedő piacmozgató hír, amivel igazán magyarázható lenne a mai 2 százalék feletti csökkenés.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK