Nem fest valami biztató képet a kínai gazdaság várható teljesítményéről a legfrissebb makroadat, amely azt sejteti, hogy a GDP kevésbé nőhet a vártnál. Ez és az európai deflációs félelmek pedig éppen elég volt az amerikai indexeknek arra, hogy mínuszban induljon a kereskedés hétfőn: mintegy 40 perccel a nyitás után a Dow Jones ipari átlaga és az S&P-500 0,8, míg a Nasdaq 0,9 százalékos esésben állt.

Mindez azt jelenti, hogy igen rosszul indul az év, hiszen januárban közel egy éve nem látott mélyrepülést produkáltak a tőzsdék, amiben szerepet játszott az is, hogy néhány vállalat a vártnál rosszabb eredményekről tett jelentést.

Ez utóbbiak közé tartozik a Ford is, amely hétfőn már 2,7 százalékos mínuszban állt, miután híre ment, hogy 7 százalékkal estek az eladásai az elmúlt időszakban.

QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!