Rosszul indulhat a nap Európában

Gyengüléssel, a szerdai záróérték alatt indíthatnak a fontosabb nyugat-európai tőzsdék csütörtökön.
Dzindzisz Sztefan, 2017. november 30. csütörtök, 08:50
Fotó: Napi.hu

Szakértők arra számítanak, hogy a londoni FTSE 0,3 százalék, a frankfurti DAX és a párizsi CAC egyaránt 0,1 százalék mínuszban kezdheti a napot.

A csütörtöki trendet kezdetben az befolyásolja, hogy jórészt gyengüléssel zártak az ázsiai tőzsdék. A befektetők bizonytalanságát erősíti, hogy valószínűleg nagyobb mértékben mozdulhat el napközben a kőolaj ára. Hogy melyik irányba, az attól függ majd, hogy milyen megállapodás születik Bécsben az olajtermelésről az OPEC és a szervezeten kívüli vezető olajexportáló országok képviselői között. Délelőtt hozzák nyilvánosságra a novemberi német munkanélküliségi adatot és a novemberi euróövezeti inflációra vonatkozó előzetes számokat.

Szerdán a londoni értéktőzsde fő mutatója, az FTSE-100 0,90 százalékkal gyengült, ugyanakkor Frankfurtban a DAX-30 0,02 százalékkal, Párizsban a CAC-40 indexe pedig 0,14 százalékkal erősödött.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK