Európából és Amerikából is rossz hírek érkeztek a hét első napján, ezért profit realizálásba kezdtek a befektetők a világ tőzsdéin. Ezt követve 0,4 százalékkal gyengült a magyar tőzsde vezető részvényindexe a BUX is, ami 17 277 pontos értéket jelentett. A decemberi határidős BUX is 0,4 százalékkal csökkent, ami 17 725 pontos záró árat jelentett, így a két határidő közötti jelentősebb különbség megmaradt, vagyis a befektetől félelme egyelőre nem igazán nőtt.

Nagyon vegyesen teljesítettek viszont a vezető részvények. A Mol 0,8 százalékkal drágult 16 430 forintra. Az olajrészvény nyújtotta a legmeggyőzőbb teljesítményt, ugyanis az első percekben forgott csak mínuszban a részvény. Kicsit ingatagabb volt ugyan, de azért minimális pluszban fejezte be a napot a Magyar Telekom is. Árfolyama 0,2 százalékkal 445 forintra emelkedett, amiben szerepet játszhatott, hogy a hozamok is csökkentek a hét első napján.

Nagyot esett viszont az OTP, igaz ez a részvény volt a múlt hét végi rally egyik nagy nyertese. Árfolyama 2 százalékkal 3500 forintra csökkent úgy, hogy pluszban szinte csak pillanatokra tudott felkapaszkodni a részvény, aminek délutánra jó nagy szakadás lett a vége. A forgalma viszont nagyon alacsony volt, alig haladta meg a 4 milliárd forintot.

Esett a Richter árfolyama is. A gyógyszergyártó 0,3 százalékkal 37 100 forintra esett. A kisebbik szektortársa az Egis is hasonló mértékben 0,2 százalékkal esett, ami 14 620 forintos árfolyamot jelentett. Az FHB is majdnem lemásolta szektortársa teljesítményét, a kisebbik bankrészvény 1,8 százalékkal 501 forintra csökkent.

A mengengedett limittel 20 százalékkal 270 forintra nőtt a TvNetWork árfolyama, miután 300 forinton érkezett nyilvános vételi ajánlat a részvényre.

 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!