Olyan nagybefektetőket sikerült meggyőznie Oleg Gyeripaszkának a Rusal tulajdonosának arról, hogy szálljanak be cégébe, akinek neve komoly vonzerőt jelenthet a cég hamarosan induló részvénykibocsátása során.

A 10 milliárd dolláros vagyonnal rendelkező kínai-maláj Robert Kuok, és Nathaniel Rothschild mellett az egyik legsikeresebb befektetési alap a Paulson&Co. vezetőjét John Paulsont is sikerült rábeszélnie, vásároljon a világ legnagyobb alumíniumgyártójának részvényeiből. A hírek szerint beszáll még a cégbe - és vállalja, hogy egy ideig nem adja el részvényeit - a BlackRock befektetési alap és az orosz állami kézben lévő Vnesheconombank is.

A jelenleg 20 és 26 milliárd dollár közötti értékűre becsült Rusal mintegy 2 milliárd dollár értékben ad el új részvényeket a Hong Kong-i tőzsdén a január 11-én kezdődő tőkeemelés során. A cég a befolyó pénzből hiteleit törleszti majd. A társaság eladósodottságában komoly szerepet játszott a 6 milliárd dolláros tavalyi veszteség, melyet csak egy szerény idei nyereség követ majd.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!