A globális pénzügyi válságot megjósló Nouriel Roubini szerint a világ piacai túl nagy mértékben, túl hamar és túl gyorsan lendültek fel idén, de korrekció nem várható - írja a CNBC.

A közgazdász véleménye szerint a gyenge dollár 6-12 hónapon belül kezdhet némileg erősödni, vagyis addig vonzó alternatíva marad a carry trade.

A dollár gyengesége, az alacsony dollárkamatok, valamint a gazdaságösztönző programok jelenléte az elkövetkező hónapokban még hozzájárul a tőzsdék emelkedéséhez - véli a közgazdász.

Roubini szerint korrekcióra inkább közép, mint rövid távon lehet számítani. A közgazdász elismételte, hogy véleménye szerint az amerikai gazdaság talpra állása lassú és erőtlen folyamat lesz, és fel kell készülni a várakozásokat alulmúló vállalati eredményekre és gazdasági mutatókra.

Az amerikai kontinens tanácsának (Council of the Americas) rendezvényén Roubini elmondta: a fejlődő országok, köztük Brazília, számára jelenleg a legnagyobb kihívás, hogy képesek legyenek kellő mértékben szigorítani a valutáik túlértékelődéséhez vezető külföldi (dollár-) tőkebhozatalt.
QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!