Rövid ideig tartott Európában az eufória

Az új amerikai bankmentő csomagot követő tengerentúli optimizmus miatt magasabban nyitottak pénteken a vezető európai indexek, a délutáni amerikai munkanélküliségi adat miatti óvatosság azonban gyorsan lelohasztotta a lendületet.
NAPI Online, 2009. február 6. péntek, 10:50
Fotó:

Az emelkedést az elmúlt napok legnagyobb vesztesei a bankok vezették 2 illetve 4 százalékos drágulással. A gyorsjelentést közzétevő autós cégek közül a BMW 5 százalékot drágul, míg a Volkswagen közel 3 százalékot esik.

A kezdetei lelkesedés azonban gyorsan lohadt, és a a német DAX 11 óra előtt nem sokkal már gyakorlatilag csütörtöki záró árán forgott, a 4521 pontos érték 0,3 százalékos emelkedést jelentett. A londoni FTSE 100 0,2 százalékkal volt magasabban ekkor, ez 4237 pontos értéket jelentett.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK