Az ázsiai tőzsdeindexek továbbra is emelkednek - a gyarapodást ma a Toyota tegnapi kedvező bejelentései, továbbá az amerikai szolgáltató szektor gyorsabb bővüléséről szóló hír táplálta. A MSCI Asia Pacific Index 0,7 százalékkal, a tokiói Nikkei 1,7 százalékkal nőtt. A thaiföldi SET index 16 éve nem látott 11 napos hegymenetben van. A világ legnagyobb autógyártója tegnap tíz százalékkal emelte éves nyereség-előrejelzését és az S&P-500 indexben szereplő cégek 77 százaléka az elemzői várakozásoknál kedvezőbb gyorsjelentést tett közzé. Az amerikai ISM intézet részindexe, amely - az USA gazdaságának 90 százalékát adó - feldolgozóiparon kívüli ágazatok teljesítményét mutatja, júliusban 54,3 pont volt szemben a júniusi 53,8-cal. Mindez okot ad az optimizmusra, amit az is jelez, hogy a nyersolaj ára 82 dollár/hordó fölé kúszott. A befektetők a világgazdaság élénkülésére számítanak, ami az energiahordozó iránti kereslet növekedésével jár.
QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!