Az eurót napi több mint hat százalékos gyengüléssel kora délután 58,75 rubelen jegyezték, ami a rubel esetében viszont 2015 júniusa óta a legerősebb árfolyamnak számít – írja az MTI.

A dollár ellenében a rubel 4,6 százalékkal 57,47-es jegyzésre süllyedt, ami közel áll a pénteken elért, 2018 márciusa óta a legalacsonyabb 57,07 rubeles dollárjegyzéshez.

A rubel az év eleje óta már több mint 30 százalékkal erősödött a dollár ellenében az Oroszországgal szemben életbe léptetett széleskörű szankciók közepette. Az idén eddig a rubel teljesített a legjobban az amerikai devizával szemben.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!