S&P500

Továbbra is a történelmi csúcsa közelében billeg az index: a kirajzolódó duplacsúcs formáció teljesülése esetén az 1777 pontos támasz-szintre érdemes koncentrálni, amelyet az 50-napos mozgó is megerősít; míg alatta -az egyelőre igencsak távolinak tűnő- 1733-as szint jelent fontos támaszt. Amennyiben az év vége felé közeledve maradna még erő a vevőkben, a lélektani 1800 pontos szint felett maradva az 1813-as ellenállás áttörése esetén folytatódhatna az emelkedés.

S&P500
Kép: Admiral Markets

GBPCAD

Az elmúlt hetek emelkedése után a devizapárnak egyelőre nem sikerült maga alá gyűrnie az 1,75-ös szintet: majd néhány napos oldalazást követően negatív korrekció indult. Az 1,7360-1,7350-es zónából lefelé mozdulva el újabb tér nyílhatna meg az eladók előtt; míg az 1,75-ös ellenállás szignifikáns áttörése esetén újra a vevők vehetnék kezükbe az irányítást.

GBPCAD
Kép: Admiral Markets

NZDUSD

A hét harmadik napja kevés érdekességet tartogat a karácsonyra készülő befektetők számára, azonban az új-zélandi jegybank esti kamat-meghatározó ülését érdemes lehet majd figyelemmel kísérni. Bár a jegybankárok alighanem továbbra is 2,5%-on tartják az alapkamatot; így az ülést követő elnöki kommentárokra várhatnak a piacok: utal-e Graeme Wheeler az első kamatemelés lehetséges időpontjára, amelyet jelenleg 2014 tavaszára valószínűsít a piaci konszenzus.

A kiwi azonban egyelőre lefelé haladhat rövid távon: a csökkenő trendvonalról kurzus számára a 21-napos mozgó alá süllyedve a következő megállót a 0,8163-as támasz, majd 0,8084-es lokális mélypont jelenthetné. Felfelé mindemellett első körben az 50-napos mozgóátlag, majd a rövid távú csökkenő trendvonal áttörése esetén számíthatnánk pozitív fordulatra.

NZDUSD
Kép: Admiral Markets

S&P500, GBPCAD, NZDUSD - technikai elemzés 2013.12.11.
A technikai elemzés teljes szövege az alábbi linkre kattintva érhető el.

Ha részvényindexekkel vagy devizapárokkal kereskedne: esetleg további kérdése van; a jobb oldali mező kitöltését követően, a feliratkozásra kattintva munkatársaink felveszik önnel a kapcsolatot.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!