A csereszerződés értelmében a felek a Waybridge Estates Kft. kizárólagos tulajdonában álló Andrássy út 80. szám alatt található ingatlanok 1/1 arányú tulajdoni hányadát a társaság tulajdonában álló 400 ezer darab 100 forint névértékű BIF-részvényre cserélik. A szerdai 1920 forintos árfolyammal számolva 768 millió forint a tranzakció értéke a Portfolio.hu számítása szerint.

Az ügylet zárásának várható időpontja 2018. április 20. Ettől az időponttól fogva a társaság lesz a kizárólagos tulajdonosa az Andrássy út 80. szám alatt található társasház valamennyi albetétjének. Az épület a már a BIF tulajdonában álló Andrássy út 82. szám alatti ingatlan közvetlen szomszédságában található - emeli ki közleményében a cég.

Az ügylettel a saját részvények száma 4,864 millióról 4,464 millió darabra csökken, a társaság tulajdonában lévő saját részvények aránya pedig 18,83 százalékról 17,28 százalékra esik. Ugyanilyen arányban nő a papírok közkézhányada.

A BIF a közlemény végén megjegyzi, hogy a csereügylettel a társaság újabb lépést tesz annak érdekében, hogy az év végéig teljesítse a szabályozott ingatlanbefektetési társaságokról (szit) szóló törvényben előírt 25 százalékos közkézhányad-részesedési feltételt. A Portfolio szerint az ügylettel az eddigi 9,62 százalékos közkézhányad várhatóan 11 százalék fölé emelkedik majd.

Képünk forrása: Napi.hu/Szabó Dániel

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!