Saját részvényeket vesz a Richter

A Richter Gedeon Nyrt. újabb 400 ezer saját részvény tőzsdei vásárlására adott megbízást az UniCredit Bank Hungary Zrt. részére szerdán.
MTI-Eco, 2014. december 10. szerda, 17:16
Fotó: Napi.hu

A Budapesti Értéktőzsde honlapján közzétett tájékoztatás szerint a társaság a részvényeket csoporton belül megvalósítandó részvénycsere ügyletek lebonyolításához kívánja felhasználni.

A gyógyszergyár előző nap maximum 300 ezer saját részvény Budapesti Értéktőzsdén történő vételére adott megbízást szintén az UniCredit Bank Hungary részére a részvénycsere ügyletekhez. E megbízás alapján kedden mintegy 82 ezer darab Richter-részvényt vett a társaság 3859 forintos átlagáron.

A társaság az elmúlt hetekben is vásárolta saját részvényeit a tőzsdén, miután november 11-én 500 ezer papír megvételével bízta meg az UniCreditet. A szerdai tájékoztatás szerint ez a megbízás már teljesült, és a megvásárolt részvényeket a munkatársak jutalmazására kívánja felhasználni a gyógyszeripari társaság.

A Richter közölte azt is, hogy saját részvény állománya december 9-én 650 288 darab, csoport szinten pedig 755 788 darab.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK