Saját részvényeket vett a Magyar Telekom

A Magyar Telekom Nyrt. július 18-án 100 ezer darab törzsrészvényt vásárolt, darabonként 447 forintos átlagáron az UniCredit Bank Hungary Zrt. közreműködésével a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) - olvasható a BÉT honlapján.
MTI, 2016. július 19. kedd, 15:42
Fotó: Napi.hu

A tájékoztatás szerint a Magyar Telekom az idén május 2-án bejelentett munkavállalói résztulajdonosi program (MRP) keretében fogja felhasználni a hétfőn megvásárolt törzsrészvényeket.

A tranzakciót követően a társaság tulajdonában lévő Magyar Telekom saját részvények állománya meghaladta az 1,081 millió darabot.

A cég korábban közölte,hogy a Magyar Telekom Nyrt. és a T-Systems Magyarország Zrt. dolgozóinak döntő többsége - 7500 munkavállaló - Magyar Telekom részvényeket kap a munkavállalói résztulajdonosi program keretében. A program a vállalat rendes juttatási csomagján felüli javadalmazási elem. Az alkalmazottak idén júniusi árfolyamértéken 100 ezer forintnyi részvényt kaphatnak 2017-ben, amelyekhez osztalékra való jogosultság is jár - közölte a Magyar Telekom májusban.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK