Saját részvényével akvirálna a Freesoft

A Freesoft Nyrt. tőzsdezárás után bejelentette, hogy többségi tulajdonában álló leánycége, a Humansoft 100 ezer darab Freesoft-részvényre kötött 2014. november 12-i lejárattal vételi opciós szerződést. A részvényeket 2000 forintos darabonkénti áron hívhatja le, és akvizíciós célokra kívánja felhasználni.
Napi.hu, 2013. október 7. hétfő, 18:12
Fotó: Napi.hu

A Freesoft-csoport legutóbb - mint Móricz Gábor, a társaság legnagyobb részvényese a Napi.hu-nak elmondta - a Banksoft Kft.-t vette meg saját részvényekkel fizetve, de a részvények árfolyama - akkor, a válság előtt még 3600 forint volt.

A társaság azóta sem adta fel azt a tervét, hogy aktívan részt vegyen a magyar informatikai szektor konszolidációjában, de eddig erre sem saját likviditása, sem a részvényár nem nyújtott lehetőséget. (Ma egyébként 1849 forint volt a tőzsdén a Freesoft árfolyama.) Most úgy tűnik, a kisebb és közepes cégek között lehetnek olyan cégek, amelyek készpénz és Freesoft részvény kombinációjáért esetleg megszerezhetőek, ennek kíván alapot nyújtani a mostani opciós megállapodás.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK