A korábbi évek megszokott, 38 százalékot meghaladó részvételi aránnyal tartotta meg megismételt közgyűlését a CIG Pannonia. A társaság vita nélkül fogadta el az igazgatóság beszámolóját. Ez magyar mérleg szerint 63,9 milliárdos mérlegfőösszeget és 81,7 milliós mérleg szerinti eredményt mutatott. A nemzetközi mérleg viszont 65,4 milliárdos mérlegfőösszegről, de 206 milliós veszteségről számolt be. A társaság az előzetes javaslatnak megfelelően nem fizet osztalékot.

A CIG részvényesei megválasztották az MNB engedélyének függvényében Bayer Józsefet, a társaság felügyelőbizottságának tagjává és elfogadták az igazgatóság felhatalmazását sajátrészvény vásárlásra. A sajátrészvény-vásárlás a kamatozó részvények állományára is kiterjed: mind a B, mind a C sorozatra 100 és 750 forint közötti áron, illetve 5 millió darab tőzsdére bevezetett A sorozatú részvényre 100 és 400 forint közötti áron. A felhatalmazás 18 hónapra szól úgy, hogy a társaság a szolvencia kettes irányelveket nem sértheti.

 

 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!