Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.
A Magyar Telekom bejelentése szerint az igazgatóság 50 forint osztalék kifizetését kezdeményezi majd a közgyűlésen a tavalyi év után. Sajátrészvény vásárlási felhatalmazást is kérnek a részvényesektől, ez a bejelentés szerint a korábbi felhatalmazás meghosszabbításának tekinthető.

Megjegyzendő, hogy a cég meglévő felhatalmazása mellett eddig sem vett saját részvényeiből, s ennek több oka is lehet. Egyrészt általában olyan cégek szoktak jelentősebb mennyiségű sajátrészvényt vásárolni, ahol megfelelő mennyiségű saját felesleges forrás áll rendelkezésre. A Magyar Telekomnál ez nem igazán áll fenn, hiszen a cég jól meghatározott sávon belül próbálja tartani eladósodottságát, s az osztalék nagyságának csökkentésére kényszerült a különadó hatására.

Másrészt nem csak a piacon, de a fő tulajdonos Deutsche Telekomtól is kellene vennie papaírokat, ha el akarja kerülni a DT ajánlattételi kötelezettségét. A fő tulajdonos viszont nem biztos, hogy a jelenlegi árfolyamon szívesen válna meg Magyar Telekom részvényeitől, még akkor sem, ha azok csoporton belül maradnának.

Az 50 forintos soztalékra azok lesznek jogosultak, akik május 5-én birtokolnak Magyar Telekom részvényt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!