Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A lap szerint a társaság célja, hogy világelső legyen a chipgyártásban és hogy a koronavírus elleni védőoltás gyártásában is fontos szerepet játsszon.

A Samsung jelenlegi legnagyobb riválisa a chipgyártásban a Taiwan Semiconductor Manufacturing Co. (TSMC), a világ legnagyobb szerződéses félvezetőgyártója. A tajvani cég a következő három évben mintegy 100 milliárd dollárt invesztál termelése bővítésébe.

A cég komoly konkurensévé válhat akár már a közeljövőben az amerikai Intel, amely ugyan szerényebb beruházási tervekkel rendelkezik, viszont vizsgálja annak a lehetőségét, hogy 30 milliárd dollárért felvásárolja a GlobalFoundries amerikai chipgyártót.

A Samsungtól sem áll távol az ágazati vállalatai felvásárlás gondolata, a múlt hónapban ismertetett negyedéves eredményei mellett jelezte, hogy legalább egy akvizíciót tervez. Ezen kívül egy 17 milliárd dolláros amerikai befektetést is fontolgat, a chipgyár építéséről azonban egyelőre nincs döntés - írta az MTI.

 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!