A francia gyógyszeripari konszern hétfőn közölte, hogy 11,6 milliárd dollár készpénzért, részvényenként 105 dollárért megveszi az amerikai cég piacon lévő részvényeit.

A vételár 64 százalékkal haladja meg a Bioverativ január 19-i tőzsdei záróárfolyamát. A piac sokallta a vételárat, a Sanofi papírja 2,4 százalékos eséssel kezdte a kereskedést a párizsi tőzsdén.

A Bioverativ a hemofília gyógyítására szolgáló készítmények fejlesztésére és gyártására specializálódott. (Áttörés a HIV-kutatásban - az új vakcina 99 százalékban véd - ezt már olvasta?)

Magyarországon a Sanofi a Chinoin révén van jelen, amelyet 1991-ben vásárolt meg.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!