A működési eredmény 827 millió eurót tett ki a június végével záródott három hónapban, ami elmarad az egy évvel korábbi 1,04 milliárd eurótól.

A piaci tőkeértéke alapján Európa legnagyobb technológiai vállalata csütörtökön ismertetett gyorsjelentésében kitér arra, hogy az átalakításokkal kapcsolatban 199 millió eurót írt le. További más egyszeri tételek figyelembe vétele nélküli nyeresége 8 százalékkal, 1,82 milliárd euróra nőtt változatlan árfolyamok mellett.

A cég bevétele 11 százalékkal, 6,66 milliárd euróra emelkedett. Különösen jól szerepelt a felhőalapú szolgáltatások üzletága, a bevétel 40 százalékkal, 1,72 milliárd euróra ugrott. Az SAP megerősítette azt a korábbi várakozását, hogy nyeresége változatlan árfolyamon 9,5-12,5 százalék közötti mértékben 7,85-8,05 milliárd euróra emelkedhet az idén.

Az SAP a magyar kormány stratégiai partnere.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!