Satuban is tud rallyzni a forint

Egy enyhe erősödést követően a 305-306-os sávban mozgott a forint az euróval szemben. A 300 alatti szintre még sokat kell várni.
NAPI, 2011. november 2. szerda, 16:39
Fotó:

Továbbra is sérülékeny a forint és minden változásra érzékenyen reagál - mondta Ruzsonyi Ákos, a Commerzbank devizapiaci üzletágának vezetője. A forint az euróval szemben a reggeli 307-es szintről erősödéssel kezdett és benézett a 305-ös szint alá, azonban ezt követően visszapattant 306-ig és a nap hátralévő részét, ha hektikusan is, de ebben a szűk sávban töltötte.

A nap első felében a forint a régiós devizáknál enyhén jobban teljesített, azonban ezen egy valószínűsíthető lengyel devizapiaci intervenció elég hamar változtatott. Az Egyesült Államok tőzsdéi ugyan jobb hangulatban nyitottak és ez húzta magával Európát, azonban ebből Magyarország kimaradt.

A piacokat egyértelműen a görög referendum bejelentése okozta bizonytalanság jellemzi, még nem látni, hogy milyen következmények, illetve milyen piaci és állami stratégiákat hoz majd magával a következő napokban. Az azonban nagy valószínűséggel kijelenthető, hogy ilyen körülmények között az euró nem megy 300 forint alá.

Az euró 16:25-kor 305,60, a dollár 221, míg a svájci frank 251 forintba került. Az euró/dollár árfolyama ekkor 1,3810 volt.

 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

barca, 2011.11.02 20:30

Hat persze hogy rallyzik ezert toroltek el a savot par eve , kszaljanak a spekulansok rajtunk , mert valakitol ezt elveszik! A baj csak a kapzsisag mertekevel van ebben olyanok mint az allam minden bort le akar huzni mindig a vallalkozokrol! Kapzsisag nem jo es karos az egeszsegre!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html