Az euró árfolyama a korábbi 257,40 forintos szintről tegnap reggelre 258,40 forintra erősödött. A forintgyengülés hátterében globális hatások álltak, így péládul a nemzetközi tőzsdéken végbement süllyedés. Később a magyar deviza összekapta magát, így az euró árfolyama 257,30-257,80 forintra változott. Kolba Miklós, az ING szakértője a következő napokban sávkereskedést vár, szerinte 256 és 259 forint között mozog majd az euró kurzusa. Ha globális piacokon rossz hír lát napvilágot, akkor gyengülnek a feltörekvő piaci devizák, ha nem történik semmi, akkor kisebb korrekciót hajtanak végre az érintett fizetőeszközök - vázolta a forgatókönyvet a szakember, hozzátéve: jelenleg mindenképpen gyengülésre érzékenyebb a forint" - tette hozzá. A dollár jegyzése először 188,30 forintról 190,10 forintra erősödött a bankközin, délután 188,50 forintra változott.
QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!