A legnagyobb csapást a bankok részvényei szenvedték el az után, hogy híre ment, az Európai Központi Bank (ECB) lenyomná a spanyol bankok behajthatatlan követeléseinek egy részét elsőrendű kötvénytulajdonosok torkán. Bár az eurózóna pénzügyminiszterei egyelőre elzárkóznak ettől, a spanyol bankok jelentős zuhanásba kezdtek, amelynek a végén madridi IBEX-35 is 1,99 százalékot esett, míg a milánói FTSE MIB 0,36 százalékot.

A párizsi tőzsdét főképp a Total húzta le, miután a Société Générale vételről tartásra rontotta a cég részvényeivel kapcsolatos iránymutatását. Ennek megfelelően a CAC-40 0,03 százalékos mínuszt produkált, a londoni FTSE-100 pedig 0,07 százalékot esett. Németországban bár az autógyárak rontották a helyzetet, a frankfurti DAX-30 ennek ellenére is 0,13 százalékos pluszban zárt.

QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!