Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A líbiai zavargások további folytatódása nem tesz jót a befektetők hangulatának, az olaj árfolyama a tegnapi korrekciót már szinte ledolgozta, és tovább folytatja menetelését. Az erősödést a tegnapi OPEC bejelentés sem tudja hűteni.


A Stoxx 600 szélesebb piacokat lefedő indexe is 0,4 százalékkal értékelődött le. Az esést a tegnapi napot követő megnyugvás után ismét az autógyártók vezetik, de az Amerikában beöntött technológiai részvények után Európában is ütik a technológiai szektor szereplőit. Az emelkedő értékpapírok között találjuk viszont a közszolgáltatók mellett a bankszektor részvényeit.


A 132 millió eurós elemzői várakozásokkal szemben 257 milliós euró nettó profitot ért el 2010 utolsó negyedévében a Commerzbank - derül ki a német bankcsoport ma reggel közzétett gyorsjelentéséből. A jó eredményben a befektetési banki és a német középvállalati üzletág játszotta a fő szerepet. A pénzintézet még az idén megkezdi az állami források visszafizetését. A bankrészvények ennek megfelelően már 1% feletti pluszban járnak.


A francia beruházási bank, a Natixis is több mint 4 százalékot ralizott, miután a várakozóknál jóval kiesebb profitcsökkenésről adott számot a vállalat. A Barclays részvényei is 0,6 százalékkal felfelé mozdultak, miután tegnap egy amerikai bíró a brit banknak kedvező határozatot hozott a Lehman Brothers perben.

A tengerentúli piacokon a technológiai szektor vezette a csökkenést és nincs ez másként Európában sem, ahol az egyik legrosszabbul teljesítők e szektor részvényei. A londoni parketten az ARM Holdings 2 százalékot meghaladó mértékben esik, a francia STMicroelectronics 1,4 százalékkal került lejjebb, míg az Infineon Technologies 0,6 százalékot veszített az értékéből.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!