Az eurót háromnegyed tízkor 276,68 forinton jegyezték a bankközi kereskedésben, míg csütörtökön délután 276,37 forintot ért. 
 

Előző nap 274 forint körüli értékről indult a kereskedés, és a 277 forintos árfolyam erős korlátnak tűnt nap közben, ám estére áttörte ezt a szintet az euró jegyzése a nemzetközi kereskedésben. Pénteken reggel a 278 forintos szintet is elérte az árfolyam, ám a GDP-adat közlése után megtört a forint gyengülése az euróval szemben.

A KSH közlése szerint a bruttó hazai termék (GDP) az idén a harmadik negyedévben 1,6 százalékkal nőtt éves bázison, miközben a Napi Gazdaság által megkérdezett elemzők átlagosan 1,3 százalékos tempót vártak a második negyedévi 1 százalék után. További részleteket erről itt olvashat.

A kereskedők szerint azonban a körülmények továbbra is a gyengülés irányába hatnak. A globális kockázatok erősödését mutatja a dollár erősödésének trendje, továbbá az ír adósság problémák ismételt előtérbe kerülése.

Az euróval szemben nemcsak a dollár, hanem a svájci frank is erősödött, ami a frank forint jegyzésén is meglátszik: a svájci frankot délelőtt 209 forint fölött is jegyezték, 9.45 órakor 207,91 forint volt az árfolyama a csütörtöki 207,53 forint után.

A dollárt 202,75 forinton jegyezték pénteken délelőtt, 1,3641 dolláros euróárfolyam mellett. Csütörtökön délután a dollárt 202,00 forinton, az eurót 1,3690 dolláron jegyezték.

Száz japán jen 247,41 forintot ért az előző napi 245,20 forint után.


 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!